Cand mentinem mouse-ul asupra shortcut-urilor aplicatiilor de pe Taskbar-ul sistemului de operare Windows 7 este afisata o previzualizare a ferestrei/lor aplicatiei asupra careia ne-am oprit. Pentru a nu va baga si mai mult in ceata cu stiulul meu unicat de a ma exprima am pregatit un exemplu de ferestre de previzualizare paginilor Web deschise in Internet Explorer:
Da, e adevarat! O imagine face mai mult decat o mie de cuvinte. Perfect! Acum ca ne-am inteles si stim cu toti despre ce este vorba, imi mai ramane doar sa va spun ca prin aplicarea trucului prezentat in continuare vom face in asa fel incat aceste previzualizari sa fie afisate mult mai rapid decat o fac in mod implicit.
Cum se accelereaza afisarea previzualizarii din TaskbarIn mod implicit, functia de previzualizare din Taskbar se activeaza dupa 400 de milisecunde de la mentinerea mouse-ului asupra unui shortcut. Aceast timp poate fi redus modificand cu ajutorul Registry Editor valoarea key-ului MouseHoverTime. Pentru a face acest lucru, in caseta RUN scriem regedit si apasam tasta Enter. In Registry Editor urmam ruta urmatoare:
- HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse
In panoul drept al Registry Editor afisat dupa ce am facut click pe Mouse, cautam key-ul MouseHoverTime, facem dublu-click pe el si-i modificam valoarea. Pentru a injumatatii timpul dupa care functia va fi activata, in Value Data, in loc de 400 scriem 200:
Accelerarea functiei de previzualizare din Taskbar-ul Windows 7" width="552" height="394" />
Facem click pe OK, inchidem Registry Editor si restartam calculatorul. Daca sistyle="text-decoration: underline;"> 200 de milisecunde vi se pare un timp prea elevat pentru afisarea previzualizarii, incercati cu 100 (nu va recomand sa alegeti o valoare inferioara).
Cam asta ar fi tot.
Sursa:forwindows.net