Am mai spus asta de cateva ori si nu ma feresc sa o repet: “una din functiile ce mi-au placut foarte mult la Windows 7 este chiar posibilitatea de a adauga shortcut-uri pe bara de activitati”. Da, e vorba despre optiunea “Pin to Taskbar” ce apare in meniul contextual al aplicatiilor din meniul de start.
Windows 7 Taskbar Items Pinner este un utilitar gratuit portabil (nu necesita instalare), ce ne permite sa adaugam, asa cum ti-am spus mai sus, shortcut-uri spre foldere, functii, programe, s.a.m.d., in Taskbar-ul sistemului de operare Windows 7 (uite inca un motiv sa uiti de Windows XP daca inca nu ai facut-o).
Cum adaug un nou shortcut pe TaskbarDownload:
Sursa:
Dupa deschiderea programului Windows 7 Taskbar Items Pinner e suficient sa selectezi caseta shortcut-ului ce vrei sa fie afisat pe taskbar pentru ca programul sa realizeze crearea lui.
Ca exemplu, in imaginea de mai sus poti observa ca am selectat caseta “Computer” si pe bara de activitati (sau spune-i Taskbar, ca-i totuna), a aparut instantaneu shortcut-ul “My Computer”:
Ceea ce vrei tu sa adaugi pe Taskbar nu dispune de o caseta ?!? Nu-i nicio problema! In “Path” alege fisierul ce vrei sa-l adaugi iar in “Icon“, alege pictograma dorita apoi fa click pe “Add Item“. Eu am adaugat in acest mod un shortcut spre serviciul Bluetooth pe care-l folosesc de cateva ori pe zi pentru a sincroniza pozele si melodiile de pe telefonul mobil.
Simplu, nu ? Si toate astea fara si instalez vre-un program sau sa aplic naiba mai stie ce truc. Eh, eu cred ca Windows 7 Taskbar Items Pinner este un program interesant si in cazul in care dispui de Windows 7 nu cred ca vei rezista tentatiei de a-l pune la treaba.
Pentru a avea acces la adresa trebuie sa postezi in acest topicDownload:
Sursa:forwindows.net