Uneori este imposibil sa gasesti anumite drivere si in astfel de cazuri, pentru identificarea componentelor ai doar doua optiuni:
1.
Te apuci de desfacut calculatorul asumandu-ti riscul de a ramane cu suruburi “in plus” ori… 2.
Utilizezi o aplicatie capabila sa identifice fiecare component al calculatoruluiSystem Spec este un utilitar gratuit ce nu necesita instalare pentru a putea fi rulat, compatibil cu orice sistem de operare Windows superior a XP de 32 si respectiv 64 biti.
Cunoaste componentele calculatorului fara sa-l desfaciChiar daca
System Spec este disponibil doar in limba engleza eu nu vad in asta un inconvenient. Mi se pare mult mai importanta capacitatea programului de a indentifica si afisa pana si ultimul component al calculatorului fara a intarzia la realizarea analizei.
System Spec dispune de cateva butoane pozitionate in partea superioara a ferestrei sale generale prin care avem acces la informatii detaliate referitoare la anumite functii, caracteristici si componente ale sistemului de operare si a calculatorului. In acest mod, cu ajutorul lui avem acces la:
* Date despre sistemul de operare
* Informatii despre memoria RAM
* Informatii despre placa video
* Informatii despre Hard Disk
* Date specifice referitoare la procesor
* Informatii despre conexiuni
* Informatii despre imprimante
* Detalii despre placa de baza, sunet, bios, etc.
* Detalii referitoare la dispozitivele conectate prin USB s.a.m.d.
In final nu imi ramane decat sa va spun ca
sunt impresionat de cantitatea si calitatea informatiilor oferite de System Spec tinand cont ca este vorba de o aplicatie realizata gratuita in spatele careia nu se afla o echipa de programatori bine platiti ai unei companii multinationale cum este cazul celor cunoscute de toata lumea pe care le-am amintit in primele randuri ale articolului.
Sursa: forwindows.net